Kohteet > Eurooppa > Alankomaat > Amsterdam

Amsterdam ihastuttaa ystävällisellä ja välittömällä tunnelmallaan. Näe Anne Frankin talo ja Vincent van Gogh -museo, shoppaile idyllisissä pikkuputiikeissa, nauti herkullisista pannukakuista ja suuntaa illalla tunnelmalliselle kanavaristeilylle.

Amsterdam on tunnettu kaupunkia kiertävistä kanavista, mielenkiintoisista asuntolaivoista, etnisistä ravintoloista ja tietysti tulppaaneista. Kaupunki on varmasti yksi maailman mielenkiintoisimmista ja kauneimmista. Matkailijan iloksi kanaalien ja siltojen keskeltä löytyvät upeat museot, pienet antiikkiliikkeet, ylelliset kahvilat ja kesäisin kelluvat kukkamarkkinat. Amsterdam on kuuluisa suvaitsevaisuudestaan ja siitä onkin muodostunut eurooppalaisen vapaamielisyyden vertauskuva!

Amsterdamiin tutustuminen kannattaa aloittaa kanavakierroksella vesibussilla. Näin saa hyvän kuvan vanhoista kapeapäätyisistä kauppaporvareiden taloista, satamasta, silloista ja asuntolaivoista. Kanavakierros on erittäin kaunis myös iltavalaistuksessa.

Jordaan on vanha merimiesten ja käsityöläisten kaupunginosa, jossa nyt on ravintoloita ja paljon erilaisia puoteja. Kaupunginosan nähtävyys on 1600-luvulta peräisin oleva Westerkerk-kirkko ja sen torni, josta avautuu hieno näköala Jordaaniin ja kanaville. Kirkossa on myös Rembrandtin hauta.

Kuninkaallinen palatsi Dam-aukiolla on rakennettu 1600-luvulla alun alkaen raatihuoneeksi. Kun Napoleon nimitti veljensä Ludvig Napoleonin Alankomaiden kuninkaaksi, rakennuksesta tehtiin kuninkaanlinna. Palatsin vieressä on alunperin keskiaikainen Nieuwe Kerk, joka sisätiloiltaan kaunistettiin 1600-luvulla. Kirkossa on myös vaihtuvia näyttelyitä. www.nieuwekerk.nl

Singel-kanavan uivat kukkamarkkinat (Koningspleinin ja Muntpleinin välillä) on myös suosittu nähtävyys Amsterdamin matkalla.

Halvat lennot ja edulliset hotellit

Etsitkö halpoja lentolippuja? Lennon varaus on helppoa. Tee lentohaku ja valitse itse. Listaamme lennot hintajärjestyksessä. Lentohinnat esitetään aina kokonaishintoina.

Olemme suomalainen nettimatkatoimisto, josta löydät lähes 600 eri lentoyhtiön lennot kaikkiaan n. 8000 kohteeseen. Hotellivalikoimamme kattaa 35000 hotellia ympäri maailmaa.

Olemme moderni nettimatkatoimisto, jonka omistajilla ja avainhenkilöillä on pitkä kokemus matkailualalta.