Kohteet > Eurooppa > Kreikka > Ateena

Kreikan pääkaupunki sijaitsee vuorien suojassa Attikan niemimaan länsiosassa. Aigeian meren rantaan on keskustasta noin 5 kilometriä. Alue on ollut asuttu jo yli 7000 vuotta. Merkittävä piirre on Ateenan sijainti idän ja lännen kulttuurien välissä.

Kaupunki on rakennettu kahdeksalle kukkulalle, joista korkein on Likavitós n. 280 m. Kukkuloista tärkein on kuitenkin Akropolis. Akropolikselle kannattaa mennä oppaan kanssa tai ainakin on hyvä ottaa opaskirja mukaan, sillä muuten paljon jää näkemättä. Paras aika on aamulla ennen kuin Pireuksen satamaan saapuneiden risteilylaivojen matkustajat ennättävät paikalle. Akropoliin pääsylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn myös Agoralle, Keramikosiin, Dionysoksen teatteriin ja Zeun temppeliin.

Akropoliin merkittävin ja tunnetuin nähtävyys on Parthenon -temppeli. Marmoritemppeli on pääosin rakennettu Perikleen aikana vuosina 447-432 eKr ja se on omistettu Ateenan suojelijalle, Pallas Athenalle. Toinen kukkulan merkittävimmistä rakennuksista on niinikään marmorinen Erekhtheion (421-406). Pienempää Athene Niken temppeliä pidetään mittasuhteiltaan täydellisenä.

Akropoliilla on myös museo, jossa on esillä myös nyky-Akropoliita vanhempien rakennusten esineitä ja taidetta sekä kaivausten yhteydessä tehtyjä löytöjä. Myös osa ulkoilmassa rapautuvista veistoksista on siirretty museon suojiin ja korvattu ulkona jäljennöksillä. Mainittakoon, että kreikkalaiset ovat hyvin tyytymättömiä siihen, että niin monet esineet ja veistokset ovat päätyneet muiden maiden museoihin 1800 ja 1900-luvuilla. 

Myös koko vanha Plakan kaupunginosa Akropoliin alapuolella on nähtävyys.

Ateenan satakamakaupunki on Pireus, jonne on helppo mennä vaikkapa metrolla. Pyöreässä Zea Marínassa on paljon veneitä ja kahviloita. Mikrolímanon kalasatamassa on lukuisia kalaravintoloita, mutta hinnat ovat muita alueita korkeammat. Pääsatamasta lähtee kantosiipialuksia lähisaarille.

Halvat lennot ja edulliset hotellit

Etsitkö halpoja lentolippuja? Lennon varaus on helppoa. Tee lentohaku ja valitse itse. Listaamme lennot hintajärjestyksessä. Lentohinnat esitetään aina kokonaishintoina.

Olemme suomalainen nettimatkatoimisto, josta löydät lähes 600 eri lentoyhtiön lennot kaikkiaan n. 8000 kohteeseen. Hotellivalikoimamme kattaa 35000 hotellia ympäri maailmaa.

Olemme moderni nettimatkatoimisto, jonka omistajilla ja avainhenkilöillä on pitkä kokemus matkailualalta.