Kohteet > Eurooppa > Kypros > Larnaca > Larnaca

Suorat lennot Helsingistä Larnacaan kesäkaudella.

Tervetuloa saarelle, joka tarjoaa elämyksiä jokaisena vuodenaikana

Nauti kierroksesta Afroditen Kyproksella. Kolmen mantereen risteyskohdassa sijaitseva Välimeren saari tarjoaa aina uusia elämyksiä. Täällä itä ja länsi kohtaavat  ja uudet kokemukset odottavat auringon alla joka päivä. Ylellisten hotellien ympäristöstä löytyy mestaruustason golfkenttiä, houkuttelevia rantoja ja henkeäsalpaavia vuoristopolkuja.

Kun on käynyt Kyproksella kerran, on helppo ymmärtää, miksi tänne palataan aina uudelleen.

Aurinko ja meri

Upota varpaasi lämpimään hiekkaan, tunne auringon lämmittävän ihoasi ja ihaile kimmeltävän sinistä Välimerta. Kyproksen vertaista rantalomapaikkaa ei ole.

Avara rantaviiva tarjoaa erilaisia rantoja, joista voit valita. Suojaisien lahtien, vilkkaiden rantakohteiden, hiekkarantojen ja kalliopoukamien joukosta löydät varmasti itsellesi sopivimman.

Kulttuuri

Astu ajassa taaksepäin ja vieraile Choirokoitiassa, joka on yksi parhaiten säilyneitä itäisen Välimeren alueelta löytyneitä esihistoriallisia asutuksia. Sen entisöidyt pyöreät asumukset antavat elävän kuvan siitä, millaista elämä oli sivilisaation alkuvaiheessa.

Ihaile roomalaisten huviloiden upeita lattiamosaiikkeja, jotka kuvaavat mytologian aiheita ja ovat kiistattomasti itäisen Välimeren alueen parhaita. Tutustu lähistöllä oleviin vaikuttaviin kuninkaiden hautoihin, jotka on louhittu kallioon ja koristeltu doorilaisilla pylväillä. Voit myös nauttia kreikkalaisesta näytelmästä, joka esitetään roomalaisessa amfiteatterissa, jonka rantakalliolta on mahtavat näkymät merelle päin.

Saarella on säilynyt hienoja esimerkkejä bysanttilaisesta taiteesta, jota näet Kyproksen maalatuissa kirkoissa, joissa on värikkäitä freskoja. Kymmenen kirkkoa kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Ihmettele ylellisen loistokkaita ortodoksinen juhlia, jotka ovat saaneet alkunsa tuhansia vuosia sitten.

Lukuisien ulkokohteiden lisäksi voit tutustua mittaamattoman arvokkaisiin kokoelmiin arkeologisessa museossa, jossa näet saaren historiasta kertovia esineitä, kuten keramiikkaa, kolikoita, koruja, hautakiviä ja patsaita.

Ruoka ja juoma

Tuoreisiin paikallisiin raaka-aineisiin, yrttien ja mausteiden ainutlaatuiseen sekoitukseen ja oliiviöljyn käyttöön perustuva kyproslainen ruoka on lähinnä välimerellistä ja vastaa kreikkalaista ruokaa, jossa on hieman vaikutteita myös Lähi-idästä ja Vähä-Aasiasta.

Lennot + hotelli

Suunnitteletko omatoimimatkaa?

Matkan suunnittelu itse lentolipuista ja hotelleista on joustava ja edullinen vaihtoehto valmismatkalle. Omatoimimatkalla voit itse päättää matkakohteesi, lähtöpäivän, matkan keston ja valita sopivan hotellin suuresta valikoimastamme.

Matkan varaus on helppoa. Valitse ensin lennot ja lisää halutessasi hotelli tai jatka pelkän lentovarauksen tekoa.

Löydät tarjonnastamme tuhansia hotelleja eri puolilla maailmaa. Suosituimpien hotellien tiedot ovat selvällä suomen kielellä. Maksutapana käyvät suomalaiset verkkopankit ja yleisimmät luottokortit.

Muita lähialueiden kohteita: