Kohteet > Eurooppa > Espanja > Malaga

Torremolinos, Fuengirola, Marbella? Jos olet matkalla näihin tuttuihin lomakohteisiin, niin lento laskeutuu Aurinkorannikon suurimman kaupungin Málagan lentokentälle. Mutta oletko ikinä käynyt Málagan kaupungissa?

Malaga on yli puolen miljoonan asukkaan satamakaupunki ja itsekin käymisen arvoinen.

Malaga on yhdistelmä kaupunki- ja rantalomakohdetta. Keskellä kaupunkia on satama, josta molempiin suuntiin avautuvat hienot hiekkarannat. Sataman alueen viihdetarjontaa on viime vuosina kehitetty voimakkaasti ja alueelta löytyy suuri määrä nuorison suosimia illanviettopaikkoja. Suurena kaupunkina Malaga on myös mainio ostospaikka ja ravintolaelämä on kauttaaltaan vilkasta.

Malagan tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat:

La Alcazaba: Málagan arabialainen linnoitus, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja Välimerelle. La Alcazaba on yksi Andalusian parhaiten säilyneistä maurilaisista linnoituksista.

Gibralfaro: Málagan toinen merkittävä linnoitus, Gibralfaro, sijaitsee kukkulalla La Alcazaban yläpuolella. Se tarjoaa henkeäsalpaavat panoraamanäkymät kaupunkiin.

Teatro Romano: Antiikin roomalainen teatteri, joka on osa Málagan historiallista perintöä. Teatterin rauniot ovat osa kaupungin roomalaista menneisyyttä.

Picasson syntymäkoti (Casa Natal de Picasso): Taiteilija Pablo Picasson syntymäkoti sijaitsee Málagan vanhassakaupungissa. Museossa voit tutustua Picasson varhaisiin taideteoksiin ja elämään.

Málagan katedraali (Catedral de Málaga): Renessanssityylinen katedraali.

Pompidou Centre Málaga: Osana Pariisin Pompidou-keskusta, Málagan Pompidou Centre on moderni taidemuseo, joka esittelee nykytaidetta ja näyttelyitä monista eri tyylisuunnista.

Museo Carmen Thyssen: Tämä taidemuseo tarjoaa kokoelman andalusialaista taidetta 1800-luvulta 1900-luvun alkupuolelle. Museo sijaitsee upeassa 1500-luvun kartanossa.

Lentokenttä sijaitsee n. 8 km päässä Malagasta länteen. Paikallisjuna liikennöi lentokentältä Malagaan tai toiseen suuntaan Torremolinosiin ja Fuengirolaan.

Torremolinos on yksi Costa del Solin perinteisistä lomakohteista. Se tunnetaan eloisasta ilmapiiristä, pitkistä hiekkarannoista ja monipuolisista viihde- ja ostosmahdollisuuksista.

Torremolinosin pitkä rantaviiva on lähes pelkästään yhtäjaksoista hiekkarantaa. Auringonpalvojien suosiossa ovat erityisesti kaupungin keskustan kohdalla sijaitseva Carihuela ja etelään Benalmadenan rajoille asti ulottuva Playa Bajondillo. Molemmilla rannoilla on rantabaareja, ravintoloita ja aurinkotuoleja. Pohjoisempana Playamarin ja Los Alamosin alueella on väljempää ja siellä on mahdollisuus päästä pelaamaan beach volleytä.

Torremolinos on tunnettu vilkkaasta yöelämästään, joka sopii erinomaisesti niille, jotka nauttivat baareista, klubeista ja livemusiikista.

Torremolinosin ostoskatu, Calle San Miguel, tarjoaa mahdollisuuden tehdä ostoksia paikallisista käsitöistä ja muista tuotteista. Torremolinos yhdistää perinteisen andalusialaisen tunnelman ja modernin lomakohteen mukavuudet.

Fuengirola on suomalaisten suosituin kohde Aurinkorannikolla. Fuengirola on viehättävä lomakohde, joka tarjoaa sekä rentouttavaa rantalomaa että mielenkiintoisia kulttuurielämyksiä.

Tässä on joitakin Fuengirolan tärkeimmistä nähtävyyksistä:

Castillo Sohail ja linnavuori (Cerro del Castillo): Keskeisellä paikalla vuoren huipulla sijaitseva linna tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin, rannikolle ja merelle. Linnaa käytetään myös kulttuuritapahtumiin ja näyttelyihin.

Vanhakaupunki: Fuengirolan vanhassakaupungissa on kapeita kujia, perinteisiä andalusialaisia taloja ja viehättäviä kahviloita. Kaduilla ja kujilla voit uppoutua perinteiseen tunnelmaan ja nauttia paikallisista herkuista.

Plaza de la Constitución: Tämä on Fuengirolan pääaukio, joka on ympäröity ravintoloilla, baareilla ja kaupoilla. Aukio on vilkas paikka, jossa voit istahtaa kahvilaan ja nauttia ympäröivästä tunnelmasta.

Los Bolichesin ranta: Fuengirolan pisin hiekkaranta, joka sopii erinomaisesti auringonottoon ja vesileikkeihin. Rannalla on myös monia ravintoloita ja rantabaareja.

Puerto Deportivo: Fuengirolan satama-alue, jossa voit ihailla hienoja veneitä ja nauttia merinäkymistä. Alueella on myös paljon ravintoloita ja baareja.

Bioparc Fuengirola: Tämä eksoottinen eläintarha tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, jossa eläimet elävät mahdollisimman luonnollisissa olosuhteissa. Bioparcissa on keskitytty eläinten hyvinvointiin ja ympäristön kunnioittamiseen.


Halvat lennot ja edulliset hotellit

Etsitkö halpoja lentolippuja? Lennon varaus on helppoa. Tee lentohaku ja valitse itse. Listaamme lennot hintajärjestyksessä. Lentohinnat esitetään aina kokonaishintoina.

Olemme suomalainen nettimatkatoimisto, josta löydät lähes 600 eri lentoyhtiön lennot kaikkiaan n. 8000 kohteeseen. Hotellivalikoimamme kattaa 35000 hotellia ympäri maailmaa.

Olemme moderni nettimatkatoimisto, jonka omistajilla ja avainhenkilöillä on pitkä kokemus matkailualalta.