Kohteet > Eurooppa > Espanja > Mallorca

Mallorca on Välimerellä sijaitseva upea lomasaari, joka kuuluu Espanjan Baleaarien saariryhmään. Se on yksi Espanjan suosituimmista lomakohteista. Saari houkuttelee matkailijoita upeilla maisemillaan, lauhkealla ilmastollaan ja lukuisilla aktiviteeteillaan.

Mallorca on suurin Baleaarien saarista. Se sijaitsee n. 250 km Espanjan itärannikolta. Mallorcalla asuu pysyvästi yli 800 000 henkeä, joista noin puolet pääkaupungissa Palmassa.

Mallorcan pääkaupunki, Palma de Mallorca, tunnetaan goottityylisestä katedraalistaan, tunnelmallisesta vanhasta kaupunginosasta, lukuisista ravintoloista ja hyvistä ostosmahdollisuuksista.

Mallorcalla on runsaasti hienoja hiekkarantoja. Pitkien hotellien reunustamien hiekkarantojen lisäksi saaren kallioisten rantojen väliin jää lukuisia pieniä hiekkapoukamia (calas), joista matkailija löytää varmasti suosikkinsa. Aktiivilomailijat voivat nauttia monipuolisista ulkoilma-aktiviteeteista, kuten pyöräilystä, patikoinnista ja vesilajeista. Saari tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet golfiin ja purjehdukseen.

Ruokakulttuuri Mallorcalla on herkullinen sekoitus Välimeren makuja, ja voit nauttia paikallisista herkuista perinteisissä ravintoloissa. Saaren vilkas yöelämä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja niin rentouttavista baareista kuin vilkkaista yökerhoistakin.

Mallorca on siis ihanteellinen kohde, joka yhdistää aurinkoisen lomailun, kiehtovan historian ja monipuolisen luonnon yhdeksi unohtumattomaksi matkakokemukseksi.

Saari on yksi myös suomalaisten varhaisista etelän lomakohteista. Jo 1970-luvun alussa, jolloin etelänmatkat kokivat suihkumatkustajakoneiden myötä alentuneiden lentohintojen ansiosta suuren suosion, Mallorca oli eräs merkittävimmistä pelinavaajista. Tuolloin matkustus suuntautui pääasiassa Palman lahden, Bahía de Palma, rannoille tai Palman kaupungin laitamille El Terrenoon, Cala Mayoriin, Magalufiin, Arenaliin jne. Nyt monet näistä ovat kokeneet uuden tulemisen ja kasvojen kohotuksen korjaus- ja uudisrakentamisen ansiosta.

Kuuluisia mallorcalaisia alojensa tiennäyttäjiä ovat Palmassa 1983 kuollut taidemaalari ja kuvanveistäjä Joan Miró ja pitkään jopa maailman ykkösenä tunnettu tennistähti Rafael Nadal. Golffareille on saarella tarjolla kahden tusinan golfkentän valikoima. Palma tarjoaa aitoa kaupunkimiljöötä ja monia kulttuurisia ja viihde-elämän nautintoja taide-elämyksistä huipputason jalkapallo-otteluihin ja ruokapöydän mallorcalaisiin, katalonialaisiin, espanjalaisiin ja kansainvälisiin antimiin.

Halvat lennot ja edulliset hotellit

Etsitkö halpoja lentolippuja? Lennon varaus on helppoa. Tee lentohaku ja valitse itse. Listaamme lennot hintajärjestyksessä. Lentohinnat esitetään aina kokonaishintoina.

Olemme suomalainen nettimatkatoimisto, josta löydät lähes 600 eri lentoyhtiön lennot kaikkiaan n. 8000 kohteeseen. Hotellivalikoimamme kattaa 35000 hotellia ympäri maailmaa.

Olemme moderni nettimatkatoimisto, jonka omistajilla ja avainhenkilöillä on pitkä kokemus matkailualalta.